Het waren “twee fantastische dagen” tijdens de Hanzeshow (eerste KLN Regio-Midden Bondsshow)

Jaren geleden werd het al gezegd in een reclamespot van een uitzendbureau (Tempo Team 2004) “Het waren twee fantastische dagen”, als NCC kijken we op die manier terug op de Hanazeshow 2023 en de eerste KLN Regio-Midden Bondsshow.

 

Ondanks het ontbreken van kippen en watervogels, was het de organisatie gelukt om een kleindierenshow te organiseren die onafhankelijke en betrokken liefhebbers enthousiast maakt.

 

Een hal/show helemaal gevuld met de verschillende diergroepen gevuld was. Net voor het verstrijken van de inschrijftermijn kon er geen dier meer bij. Een verstandig besluit van de organisatie. Nog meer dieren accepteren zouden kunnen leiden dat gepresenteerde dieren minder tot hun recht zouden komen, door het toppen van de kooien.

 

Cavia’s waren goed vertegenwoordigd met ruim 100 dieren en inzendingen vanuit het hele land met daaronder ook een aantal jeugdleden.

In de caviaklasse zat veel variatie in kleur en uitmonstering, waaronder veel glad-, structuur haar en een enkele langhaar .

Onder de deskundige leiding van Pieta Kraaijeveld en Bertus van Dijk werd er gekeurd en lagen de resultaten tussen Uitmuntend en onvoldoende.

De keurmeesters waren unaniem in de beslissing om het winnende dier te verhogen tot het predicaat U98. Het winnende dier, een Crème zeug A-Klasse, van de Combinatie Schuurman (twee Jeugdleden) was een prachtig exemplaar en geconditioneerd zoals je dit niet vaak ziet.  

 

Resultaten Hanzeshow Kampen 2023

Mooiste cavia van de show – Combinatie Schuurman – Gladhaar Crème – U98

Mooiste cavia van een Jeugdlid – Combinatie Schuurman – Gladhaar Crème – U98

Mooiste cavia Collectie – Combinatie Schuurman – Gladhaar Crème

Mooiste cavia A klasse – Combinatie Schuurman – Gladhaar Crème – U98

Mooiste cavia B klasse – Michael van den Heijkant – Gladhaar Engels Gekruind Zalm Agouti – F96

Mooiste cavia C klasse – Combinatie Schuurman – Gladhaar Crème – F96

 

Naast de hier genoemde hoofdereprijs winnaars, zijn er nog vele andere in de prijzen gevallen, namens de NCC van harte gefeliciteerd.

Verder dank aan de organisatie van de Hanzeshow te Kampen voor het organiseren van een fantastische promotie van de kleindier liefhebberij.