Al een aantal jaar is Andrea Plaumen (als cavia deskundig dierenarts werkzaam bij Dierenkliniek Klaver4Dieren in Dodewaard), tijdens de gehele NCC caviadag in Tiel aanwezig, om de organisatie te adviseren en voor inzenders als vraagbaak te fungeren, betreffende welzijn van onze cavia’s. Ook dit jaar bewees de aanwezigheid van Andrea weer van grote toegevoegde waarde te zijn, gelet op de beoordeling en adviezen die zij heeft kunnen geven.

De grootste caviakeuring van Europa, kan niet tot stand komen zonder de medewerking  van alle inzenders, nationaal en internationaal. Zeker de laatst groep heeft zicht deze editie van de NCC Caviadag Tiel volop laten gelden. Het aantal internationale inzenders is nog nooit zo groot geweest.

Naast de inzenders zijn het natuurlijk ook de sponsoren en donateurs die het mogelijk maken om een caviakeuring in deze omvang en met een zo’n uitgebreid prijzenpakket, mogelijk te maken.

Speciale dank en waardering gaat natuurlijk ook uit naar de driekoppige organisatie, Kaatje van Esse, Bertus van Dijk, Jan Schop en hun uitgebreide team aan vrijwilligers.

Namens het NCC bestuur, feliciteren wij alle prijswinnaars, de organisatie en alle aanwezige met deze promotiedag van de cavia.

Weergave van een aantal hoofdereprijzen NCC Caviadag Tiel 2024:

Beste van de show – Mark Looman – Lunkarya Wit roodoog  (U98)

Beste van de Jeugd – Rosalie Leroy – Skinny  Argente slate-goud (F96.0)

Beste A-klasse – Combinatie Caviastal Uut de polder – Gladhaar Goud-agout (F97.5)

Beste B-klasse – Mark Looman – Lunkarya Wit roodoog  (U98)

Beste C-klasse – P. Staniec – Gladhaar Buff (F96)

Beste NE-klasse – Mark Looman – Lunkarya Bont sable-wit (F96.5)

Beste Collectie – Combinatie Van Dijk-Schop – Borstelhaar Brindle