Deze week was het de beurt aan Faunasport Hellevoetsluis om het Regiokampioenschap Regio-Westvan de Nederlandse Caviafokkers Club (NCC) te organiseren.
  
Het was na Regio-Oost de tweede evenement in een reeks van drie Regiokampioenschappen voor het jaar 2023. De laatste in deze serie wordt gehouden 15/16 december tijdens de Hanzeshow in Kampen.
 
Volgend jaar is het streven om ook een Regio Kampioenschap te houden in de Regio’s Noord en Zuid.
 
Faunasport had haar tentoonstelling in wederom een leegstaande kas bij een lokaal tuincentrum. Dit keer wat koeler dan een paar weken geleden bij de show in Regio-Oost, maar nog steeds aangenaam voor de Cavia’s en inzenders.
  
Met Farm Frites als sponsor was er ook zeker gedacht aan de interne mens.
 
Drie keurmeesters hadden de eer om zo’n 130 ingezonden cavia’s te keuren in verschillende kleuren en haarstructuren.
Na de keuring hebben de keurmeesters hun beste dieren uit hun eigen keuring op de eindtafel gerangschikt in de verschillende leeftijdsklasse en haarstructuren. Aanwezige NCC bestuursleden hebben de winnende cavia’s op de foto hebben gezet, zodat certificaten, met foto, aan het einde van de show konden worden uitgereikt.
 
Als NCC kijkt wederom terug op een geslaagd evenement en hopen veel cavia-enthousiasten weer te zien tijdens het NCC Regio-kampioenschap (Regio-Midden) dat 15/16 december tijdens de Hanzeshow in Kampen gehouden gaat worden. Inschrijven voor dit evenement is geopend.
 
Hoofdereprijswinnaars van de NCC Regiokampioenschap (Regio-West) tijdens de “Faunasport show” Hellevoetsluis/Oostvoorne 2023 zijn:
 
Fraaiste van de Show – Angie Vergauwen – Wit Roodoog (F – 97)
Fraaiste Jeugdlid van de show – Amy Broos – US-Teddy Engels gekruind (F – 96)
Fraaiste Gladhaar van de Show – Angie Vergauwen – Wit Roodoog (F – 97)
Fraaiste Structuurhaar van de show – Amy Broos – US-Teddy Engels gekruind (F – 96)
Fraaiste Langhaar van de Show – Bianca Schijven – Sheltie Slate Bont
Fraaiste Collectie van de Show – Combinatie uut de polder – Zwart Amerikaans gekruind
     
Als NCC feleciteren wij alle inzenders met de behaalde predicaten en hopen jullie weer te zien bij één van de volgende NCC activiteiten.
 
Deze show maakt onderdeel uit van de NCC Topfokker-competitie, deelnemers kunnen de drie beste resultaten per haargroep mailen aan nccclubkampioenschap@gmail.com