Vorig jaar werd er al geschreven in een lokaal “Huis aan huisblad”:

De Oneto kleindierenshow heeft zich in 66 jaar ontwikkeld tot een groot publieksevenement voor jong en oud. Bezoekers kunnen dieren bewonderen en informatie vinden over het houden verzorgen van onder meer hoenders, konijnen, cavia’s, sierduiven, eenden, parkieten en andere diersoorten.

Binnen al deze aanwezige diergroepen wordt er nu al een paar jaar per groep “Het Garvo ras van het jaar” geselecteerd. Het ras van het jaar wordt tijdens de show in het zonnetje gezet en er worden extra prijzen ter beschikking gesteld voor dit ras.

In samenwerking met de Nederlandse Caviafokkers Club (NCC) en het tentoonstellings bestuur is voor Oneto 2020 de keuze gevallen op het caviaras de “Bostelhaar”.

De borstelhaar, vaak simpelweg borstel genoemd, is bij liefhebbers vooral een term voor dierenwinkel dieren met een paar kruinen hier en daar. In fokkersland is de immer nieuwsgierige borstel echter een heel ander begrip en een moeilijk ras om foutloos te fokken. Borstels staan bekend als vrolijke, drukke cavia’s die erg nieuwsgierig zijn. Op shows hoor je regelmatig een borstelhaar boven het geluid van andere cavia’s uitkomen.

Via de bestaande communicatiekanalen wordt het beschikbaar komen van het vraagprogramma gecommuniceerd.