Zaterdag 20 augustus organiseerde “De Vlaamse Cavia Club Zulte” een Caviakeuring onder de naam “Marie-Christine Blockeel Derby Zulte” (België).

Deze keuring werd gehouden in het plaatselijke ontmoetingscentrum de Fiertelhof. Je komt hier binnen in een mooie ruime lichte ruimte met een organisatie die gestroomlijnd loopt. Misschien voor de organisatie tegenvallend dat het aantal dieren de tweehonderd niet bereikt had, maar voor inzenders een interessante show om in te sturen, dat dan ook door veel Belgische en Nederlandse NCC leden gedaan is. Veel verschillende haarstructuren en kleuren waren vertegenwoordigd, waardoor het niet alleen voor de inzenders maar ook voor de neutrale bezoeker de moeite waard was om te bezoeken.

Vanuit de Nederlandse Caviafokkers Club (NCC) feliciteren wij de winnaars van de show met hun behaalde resultaten. Met name:

Algemeen kampioenen winnaar van de Trofee Marie-Christine Blockeel: Mark Looman (Lunkarya – Slate Wit)

Kampioen Gladhaar: Steven van der Bruggen (Amerikaans gekruind – zwart)

Kampioen Ruwharig: Combinatie Van Dijk – Schop (Borstelhaar – Schimmel gemengd)

Kampioen Langharig: Mark Looman (Lunkarya – Slate Wit)

Als NCC kijken alweer uit naar de eestvolgende Caviashow in Ulft (Achterhoek) van zaterdag 1 oktober die door ons gepromoot wordt en onderdeel uitmaakt van de NCC Topfokker Competitie