In de wereld van kleindierenliefhebbers markeert de Dierenparade Noordshow, onder de vald van Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN), traditioneel het einde van het kleindiershowseizoen. Voor velen is het tevens het startschot voor het nieuwe KLN-showseizoen dat op 1 oktober van start gaat. De Nederlandse Caviafokkers Club (NCC), die haar seizoen synchroniseert met het kalenderjaar, ziet deze show als de aftrap van haar verenigingsjaar, waarbij het NCC jaarboek aan haar leden wordt overhandigd, vol met informatie en foto’s van het afgelopen seizoen, inclusief waardevolle informatie over caviaziektes en aandoeningen.

Het hoogtepunt van de recente Dierenparade Noordshow was onmiskenbaar de indrukwekkende aanwezigheid van bijna 250 cavia’s, een aantal dat in vele jaren niet meer is gezien. Dit werd niet alleen gezien als een indrukwekkende vertoning van de diversiteit en schoonheid van deze diergroep, maar ook als een krachtige promotie van de caviawereld.

Vergeleken met het voorgaande jaar was de indeling van de show zodanig aangepast dat de caviadiergroep veel belangstelling genoot. Het was goed te constateren dat zich dit jaar ook weer nieuwe cavialiefhebbers hebben aangesloten bij de NCC, waardoor de caviacommunity zich verder kon verrijken met nieuwe enthousiaste leden.

Jammer genoeg was het niet mogelijk om de gewonnen oorkondes na de eindkeuring uit te reiken aan de prijswinnaars, vanwege het late tijdstip. Maar geen zorgen, deze ceremonie zal plaatsvinden tijdens de NCC Caviadag Tiel op 4 mei. Ondertussen zijn de verdiende oorkondes al wel opgenomen in de Dierenparade eregalerij 2024 op de NCC caviaclub webpagina (https://www.caviaclub.nl/dierenparade-noordshow/).

De NCC wil graag de tentoonstellingsorganisatie Dierenparade Noordshow, KLN, bezoekers, keurmeesters en inzenders (in willekeurige volgorde 😉) bedanken voor hun onmisbare inzet en aanwezigheid. Daarnaast feliciteert de NCC alle inzenders met de behaalde resultaten, waarmee zij hebben bijgedragen aan het succes van deze editie.

Zoals gebruikelijk zal er een evaluatie plaatsvinden, waarvan de bevindingen gedeeld worden met de tentoonstellingsorganisatie als voorbereiding op de editie van 2025. Heb jij ideeën die de volgende editie kunnen verbeteren? Laat het ons weten via caviaclub@outlook.com of stuur een persoonlijk bericht.

We kijken ernaar uit jullie weer te verwelkomen tijdens een van de komende NCC-activiteiten. Tot dan!