Nadat de NCC vorig jaar voor het eerst samenwerkte met de ”Kleindiervereniging KPV Silvolde e.o.” tijdens de  door hen georganiseerde “Dierendagshow”, was het voor ons als NCC een makkelijke keuze om het eerste NCC Regio kampioenschap onder te brengen bij de Dierendagshow.

Om het regiokampioenschap nog aantrekkelijker te maken voor de cavia-inzenders, heeft de NCC haar prijzenpakket uitgebreid.

Dit jaar werd de tentoonstelling op een andere locatie georganiseerd, maar was zeker niet minder aantrekkelijk en geeft volgende edities ruimte voor groei.

Op 30 september was het zover, drie keurmeesters (waarvan één een gecombineerde keuring had met kleine knagers) konden weer meer cavia’s keuren dan de 115 van vorig jaar.

Ook dit jaar waren er weer veel variëteiten ingestuurd in de drie “haargroepen”. Bijzonder was dat er meerdere Skinny inzenders waren die uiteindelijk ook hoge ogen gooiden tijdens de eindkeuring.

Door het uitgebreide prijzenschema, was er tijdens de eindkeuring, uitgevoerd door de drie keurmeesters, gade geslagen door inzenders en bezoekers, te zien hoe deze tot hun eindoordeel kwamen en cavia’s in de verschillende haar- en leeftijdsgroepen als winnaar, op 1 na en op 2 na classificeerde.

Nadat een paar NCC-bestuursleden een aantal tips hadden gekregen over het fotograferen van cavia’s van de cavia-hoffotograaf, werden prijswinnende cavia’s op de foto gezet t.b.v. certificaten.

Voor het uitkooien werden de certificaten uitgereikt aan de caviafokkers die daarna huiswaard gingen.

Dit was voor de NCC was dit de eerste dan drie regiokampioenschappen. Voor de  regiokampioenschappen in Regio-West (Fauna Sport show Zaterdag 28 oktober) en Regio-Midden (Hanzeshow Kampen Vrij-/Zaterdag 15/16 December) kunnen er nog cavia’s ingeschreven worden.

Niet alles verliep vlekkeloos bij het eerste NCC Kampioenschap, waar gelet op de positieve reacties van bezoekers, inzenders en keurmeesters, gaan wij als NCC verder met deze opzet en kijken voor volgend jaar naar mogelijkheden in de Regio’s Noord en Zuid.

Hoofdereprijswinnaars van de NCC Regiokampioenschap (Regio-Oost) tijdens de “Dierendagshow” Silvolde 2023 zijn:

Fraaiste van de Show – Christine Metal Rock Steltjes – Skinny Goud-agouti zeug (F – 96.5)

Fraaiste Jeugdlid van de show – Combinatie Schuurman – Gladhaar (Crème) zeug (F – 96)

Fraaiste Gladhaar van de Show – Combinatie uut de polder – Wit Donkeroog (F95.5)

Fraaiste Structuurhaar van de show – Christine Metal Rock Steltjes – Skinny Goud-agouti zeug (F – 96.5)

Fraaiste Langhaar van de Show – Mark Looman – Lunkarya Wit-Roodoog (F96.5)

Fraaiste N.E. van de Show – Mark Looman – Lunkarya Sable-wit zeug (NE-95)

Wij feliciteren alle inzenders met de behaalde predicaten en hopen jullie weer te zien bij één van de volgende NCC activiteiten.

Deze show maakt onderdeel uit van de NCC Topfokker-competitie, deelnemers kunnen de drie beste resultaten per haargroep mailen aan nccclubkampioenschap@gmail.com