Zaterdag 8 juni 2019 kwam na een uitstekend verlopen NCC Caviadag in IJsselmuiden met ruim 300 Cavia’s en een zeventigtal kleine-knagers een einde aan een episode.

Al eerder hadden Aly en Mense Bennink-Schilder aangegeven dat de tiende Caviadag voor hen de laatste zou zijn als organisatoren. Aly en Mense hebben samen met hun team van enthousiaste vrijwilligers en familieleden hun ziel en zaligheid verbonden aan deze jaarlijkse promotie van de caviahobby.

Luisterend naar de inzenders, die ervoor zorgden dat er een groot aantal cavia’s meer werden tentoongesteld dan jaargang 2018, hadden er nog vele jaren toegevoegd mogen worden aan de NCC Caviadag IJsselmuiden.

Namens het NCC bestuur en al haar leden heeft voorzitter Ruud Swaap iedereen betrokken bij de organisatie van deze caviadag en Aly en Mense in het bijzonder bedankt voor hun tomeloze inzet om deze caviadag altijd weer tot een succes te laten leiden.

Deze dag werd er ook een andere episode afgesloten. Keurmeester Anneke Vermeulen heeft haar laatste cavia/kleine-knager keuring volbracht in Nederland. Anneke is decennia lang een boegbeeld geweest en zal dit hopelijk nog vele jaren zijn voor de kleine-knagers en cavia community. Alleen het actieve keurmeesterschap in Nederland is nu beëindigd. Anneke blijft beschikbaar voor ondersteunende activiteiten binnen de kleine-knagers en cavia sport.